16.8.2016

Lämpimämmille leveysasteille

Ei olisi pitänyt puhua elokuun hyvistä ilmoista mitään :P Nyt on ollut suhteellisen kylmää (asteita 10-18 ja kova tuuli) ja paikka paikoin on kaivannut hanskoja ja pipoa, mutta onneksi se ei kokonaan lomatunnelmaa pilaa!

Toisella lomaviikolla tuli ulkoiltua Vehoniemen harjulla kauniissa maisemissa ja käytiin uittamassa koiratkin alhaalla matalassa rannassa. Kauhea show siitä tosin tuli, kun kaikki kolme pääsi samaan aikaan eli Luna huusi, Nuga yritti purra sitä ja Nemo muuten vaan kirmaili rannalla napostellen kaikkea... Sinilevääkin pelkäsin, mutta sitä ei kai liiemmin onneksi ole järvissä, johtunee tavallista viileämmistä keleistä. Poikettiin toki myös kahvilla vanhojen autojen museon yhteydessä ja illalla reippailtiin vielä juoksulenkillä kahden, koirat oli sen verran poikki, että sai jättää hyvällä omalla tunnolla kotiin. 



Yhtenä aamuna, kun odottettiin autoa huollosta, poikettiin Kahvila Amurin Helmessä aamupalalla, kirjastossa ja vähän kaupoilla. Iltapäivällä lähdettiin vuokramökille Kämmenniemen tuntumaan, noin 0,5h ajomatkan päähän Tampereen keskustasta, kätevää. Mökillä oli mukavaa, vaikkei sitten pidetty kun Nemoa all the time vapaana, kun kyseessä oli kalliotontti veteen, enkä luota yhtään, etteikö nuo kaksi nuorimmaista hyppäisi päällensä jostain. Saivat kyllä hyvän juoksurallin aikaan myös tilavassa mökissä, näytti olevan kivaa pomppia sohvalta toiselle ja kaiken mahdollisen päällä, minne yltti... Toki hetkittäin olivat vapaana uidessaan ja kun palloa heittelin jokaiselle vuorollaan, toisten huutaessa sisällä ;) Nemon kanssa käytiin myös soutelemassa, poika tykkäsi olla mukana ja airon molskahdukset tuntuivat kiinnostavan, mutta rauhoittui sitten. Oli kyllä rentouttavaa grillata, lueskella, saunoa ja käydä naku-uinnilla. Noilla huudeilla poikettiin myös Muroleen kanavalla, Terälahdessa Viimeinen Oljenkorsi -kirpparilla ja Kämmenniemen keskustassa Kesäpuodissa. On niin mukava kannattaa tuollaisia pieniä putiikkeja!

Tuli taas vierailtua Orivedellä ystävän luona poimimassa marjoja, kolmea erivärisiä viinimarjoja sekä karviaisia, jotka on ihan niin kun karkkeja tuoreeltaan. Yksi sateinen päivä meni Ideaparkissa ja juutuin lauantaina seuraamaan, kun mieheni meni kavereidensa kanssa ekaa kertaa kokeilemaan flyboardia, hauskan näköistä hommaa. Uskaltaisikohan sitä itsekin, vaikka tulevana kesänä, parempien kelien toivossa. Samana päivänä poikettiin illalla myös ilmaisessa Sorsapuiston Puistokonsertissa, jossa oli tunnelma kohdallaan. Väkeä oli ainakin pari tuhattu ja Tampereen Filharmonia soitti musiikkia laidasta laitaan mm. tunnusmusiikkia Pirates of the Caribbean jne. Kapelimestarina Santtu-Matias Rouvali. Toivottavasti järjestetään tulevanakin kesänä!



Sunnuntai oli action päivä koirilla, kun käytiin Nemon kanssa Hämeenpuiston Puistofiestassa, jossa esitteillä on lukuisia harrastus- ja toimintavaihtoehtoja. Nemon pää oli pyörällä kaikesta hälinästä ja paras koju taisi olla Pesu ry:n (Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys), jossa jaettiin koirille keksejä suuhun ja nappulanäytepusseja mukaan. Tuli siinäkin kojussa ostettua arpa ja tuettua toimintaa. Samalla reissuilla poikettiin jo ties monettako kertaa tällä lomalla kasvisravintola Gopalissa lounaalla ja Vohvelikahvilassa jälkkärillä. Siitä saikin sitten maha täynnä kierien lähteä tallille Nugan kanssa, joka oli ihan tikkana kaikissa hevosen hoitotoimenpiteissä mukana ;) Sillä välin mies oli käynyt Lunan kanssa ulkoilemassa yli tunnin ajan (olispa aina loma, tätä ei tapahdu ihan joka kuukausi arkena)! :)

Poikkesin myös Helsingissä ystävää tapaamassa ja käytiin samalla Korkeasaaressa. Oli ihana päivä kaikkine herkutteluineen ja pulinoineen, ihanassa auringonpaisteessa! Laivamatkalle saareen täytyi kyllä virittää takki ja kaulahuivi kaulaan, onneksi sentään laukun pohjalla olevia hanskoja ei tarvittu. Tänään on ollutkin armoton siivous- ja pakkauspäivä, huomenna lähdetään lämpöisemmille leveysasteille eli Kroatiaan. Lämpöä on luvattu +25-32, jihaa! Onko vinkkejä, mitä pitäisi nähdä, minne mennä, mitä tehdä? Koirien vakkarihoitajat saapuvat taas meille, toivottavasti koirat käyttäytyvät nätisti :)



P.S. En tiedä, kuinka moni jaksaa lukea näin pitkää storya lomaviikoista, mutta näitä on niin mukava laittaa itselle ylös, kun voi sitten talven pimeissä muistella ja päästä tekstien avulla lomatunnelmaan kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!