27.8.2016

Dubrovnikin ajanvietettä 2/2

Dubrovnikissä oli tosiaan koko ajan helle, mutta yhtenä päivänä jopa vähän satoi, joten suunnattiin bussilla Subcity kauppakeskukselle Mliniin (suhteellisen vaikea löytää Googlaamalla, jos ei tiedä kauppakeskuksen nimeä). Keskus oli suhteellisen pieni, vaatekauppoja taisi olla yhteensä neljä, urheilukauppa, kenkäkauppa, DM (eli suomalainen Tokmanni), pieni tavaratalotyylinen, jossa astioita, sisustus- ja paperitavaraa sekä isompi ruokakauppa, jota oli vaikea löytää Dubrovnikin alueella. Ihan mukava kokemus ja mies tuuletti, kun liikkeitä oli niin vähän, joten reissu ei venynyt mahdottoman pitkäksi.
Hotellin uima-altaalta


Illallisella auringonlaskun aikaan


Hotellialueen poolpartyt

Muuten lomalla tuli oltua hotellin uima-altaalla ja toinen toistaan upeammilla rannoilla, jotka löytyivät Babin kukista, missä Valamar Lacroma Dubrovnik hotellimme sijaitsi. Suosittelen ehdottomasti pistäytymään Coral Beach Clubilla, Cava Beachilla, jossa tunnelmamusiikki soi, isoissa sohvaryhmissä voi köllötellä varjon alla kirjan kanssa, kylmää juomaa tarjoillaan ja mereen voi pulahtaa tämän tästä, purjelaivat vaan lipuvat ohi. Toinen kokemisen arvoinen oli Cave Bar More, jossa ylhäällä on hieno ravintolan puoli, alhaalla sisällä viileä tunnelmallinen luolapubi, jossa mm. tippukiviluola sekä ulkona rennompi aurinkoterassi, josta pystyy pulahtamaan veteen aina, kun siltä tuntui, suoraan pöydästä.


Coral Beach ClubCobacapana beachiltä


Paikallinen jaffa


Haastoin itseni reisussa keksimään joka päivä jotain extraa hiuksiin <3

Hintataso oli ehkä ainut, mikä yllätti, sillä hinnat olivat lähes Suomen tasoa. Mitään edullisempaa ruokapaikkaa ei löydetty, kaikki pyörivät aika samoissa hinnoissa, niin vanhassa kaupungissa, kun Babin kukissa tai ostarilla. Jos olisi vuokrannut auton, niin siinä tapauksessa olisi ehkä onnistunut, mutta julkisten varrella hinnat olivat samat. Autoa ei sitten kuitenkaan lähdetty vuokraamaan, kun vuoristotiet näyttivät aika hurjilta. Joka puolella oli tosi siistiä, palvelu oli asiallista ja koko ajan oli turvallinen olo päivällä sekä illalla. Busseilla matkustaminen oli helppoa, reitti kaupunginalueella maksoi 15 kunaa eli noin 2€, bussit toki olivat ruuhkaisia ja helteessä tilanne ei ollut aina kovin miellyttävä, taksin hinta oli 10-15min matkalle noin 80 kn eli noin 11€.Cave Bar More ylhäältäVoin suositella Dubrovnikia matkakohteeksi elokuussa, jos rakastaa aurinkoa ja uimista! Varsinaista nähtävää riittää muutamaksi päiväksi, mutta sen jälkeen on keskittävä muuta puuhaa. Toki vesilajit olivat hyvin edustettuina eli vesiskootteria, suppauslautaa, kajakkia yms, olisi voinut vuokrata tai matkustaa laivalla lähisaariin päiväksi. Myös vuoristossa onnistui mönkijäsafari tai ratsastus ja mieheni kävi tietty sukeltamassa pariin kertaan. Hotelli itsessään oli myös upea ja siellä olikin edustusreissussa yksi suuri konsulttifirma Ruotsista, jolla menoa sekä luksusta riitti ja kun siitä hulinasta päästiin, niin hotellin kongressitiloissa vietti paikallinen pariskunta sanoinkuvaamattoman kauniit häät <3 Näitä auringonlaskuja jäi kyllä ikävä..!


Hotellilta

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!