12.5.2018

Oi ihana toukokuu

Kesä on tullut ja tänään meni helleraja rikki! Seuraavalle kolmelle päivälle on luvattu vielä lämpöisempää ilmaa, ihanaa :)

Eilen tehtiin ensimmäinen kesäreissu; Muroleen kanavalle ja koirat heittivät siellä talviturkit. Tehtiin myös pieni lenkki kanavan reunaa pitkin. Nemo ja Luna nostivat kotoa lähteissä oikein metelin, ilmeisesti ilon kiljahduksia, kun pääsivät mukaan. Lounaan jälkeen kotimatkalla poikettiin myös Terälahdessa kirpparilla ja jätskillä. 


Luna nautiskelee <3


Läähätys käy, mutta paras paikka on auringossa


Nemo vahtii tyttöystävän auringonottoa


Portsari

Ihan epäuskoisissa fiiliksissä on nautittu kelistä ja tehty niitä kesäjuttuja yhdessä mm. syöty aamupalaa ulkona, pötkötelty mummokeinussa hyvän kirjan kanssa, koirat on kuopsutelleet pihassa ja iltalenkillä on poikettu uimassa. Vesi tosin on vielä hieman viileää noissa isoissa järvissä, +4 Näsijärvi tänään... Koiria se ei tunnu haittaavan, Luna ja Nuga vetävät pitkää kierrosta nautiskellen ja Nemokin käy kahlaamassa sekä seisoskelemassa vedessä, viilentää tietty mukavasti. 


Vieläkö menisi yhden kierroksen


Nemo laiturilla

Muuten tässä on ollut perinteisiä kevätrientoja meillä ihmisillä, joten koirilla ei ole ollut suuremmin mitään extraa. Selvästi olivat kyllä väsähtäneitä yhden yön hoitajista, kun pyörähdimme miehen kanssa laivalla. Luottohoitajat mummu ja veljentyttö olivat taas klaaranneet hoitokuviot hienosti, kiitos siitä! Huomasin, että tämä oli jo toinen kerta, kun en edes jättänyt mitään kirjallisia ohjeita "kyllä te tiedätte nää kuviot" :) 


Aamupala on katettu


Vahti paikalla


Kun on syöty, voi ottaa tirsat

Nemolla on ollut hauskaa koiratanssitreeneissä! Toisella kertaa saatiin treenikaveri mukaan ja harjoiteltiin perusasioita eli esineen kiertämistä ja jalkojen välistä pujottelua. Nemon kanssa lähti hienosti sujumaan ja huomasin, että myös sosiaalinen palkka riittää eli kun pujottelun päätteeksi hihkuin ja juoksin liikkeen aloituskohtaan, niin Nemo oli mukana ihan suu messingillä. 


Ensimmäiset vihreet, namsk namsk


Nugallekin tuli jano

Kolmannella kerralla oltiin jälleen ainoita kurssilla, joten Nemo sai olla vapaana. Aluksi lähti vaan haahuilemaan kentän laidalle, joten otin takaisin hihnaan ja lämmiteltiin "Leijonaa Mä Metsästän" biisin tahdissa. Oli aikas hauskaa ja Nemokin syttyi hetken päästä mukaan. Olen kyllä itse melko huono improvisoimaan musiikin sanojen tai tahdin mukaan, mutta jotain pelleilyä keksin ja jotkin jutut oli Nemostakin hauskoja.

Lähdettiin myös työstämään omaa tanssiesitystä tarkemmin ja päästiin valitsemani biisin tahdissa kokeilemaan korokkeen kiertoa, jalkojen välistä pujottelua, täyskäännöstä, vierellä pyörimistä jne. Nemo opetteli uusina juttuina myös keilojen kaatamista, korokkeen päällä magnusti-asentoa ja jalkojen välistä läpi juoksua. Tuo ensimmäinen oli arvatenkin superhauskaa ja Nemo hoksasi heti juonen + niitä keiloja olisi sitten ollut kiva kantaa suussa, mutta onneksi niistä ei saanut kunnolla otetta. Lopputunnista huomasi, että Nemo väsähti viimeisen 5-10 minuutin aikana ja sitten oli jo parempi lopettaa. 


Nemo korokkeella namin toivossa

Kotiläksyksi on saatu kaikkia näitä temppuja, mutta täytyy myöntää, että olen laiskasti jaksanut treenata. Viikolla ei kerta kaikkiaan ole ehtinyt, kun kotona on ollut nukkumaan meno aikaan ja viikonloppuna on yritetty, mutta vaatii järjestelyjä, kun täytyy erikseen Nemon kanssa lähteä ulos ja kun on ollut lämmintä, niin ei poika ole oikein jaksanut keskittyä. Esim. tuttujen tolppien ja puiden kierto pihalla on mennyt siihen, että Nemo vaan merkkailee niitä :D Ruokakupilla on sentään saatu toistoa tassujen antamiseen, kun nostan polvea. Siinä muut koirat ovat odottaneet ruokaa nätisti ja nostelleet myös tassujaan kaukokäskyllä :)

Aurinkoista toukokuun jatkoa! Joko teillä on talviturkit heitetty?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!