22.12.2016

Gilmoren Tyttöjä

Aika on madellut tämän viikon ja kulunut lähinnä nukkuessa sekä Gilmoren Tyttöjen seurassa ;) Koirat ovat tuhisseet tyytyväisinä kyljessä, mutta kyllä nyt alkaa huomaamaan, että virtaa on, kun haukkuvat pimeän tultua ääniä etuovella. Laitoin juuri joululaulut raikaamaan hyvällä volyymilla alakertaan, jottei ihan joka rasahdus aiheuttaisi kuorohuutoa...


Luna tarkkana


Ylemmäs pitää päästä katsomaan...


Näkyykö tonttuja?

Saikkulaisia on ollut tässä muitakin, kun käytiin eläinlääkärissä. Nemolla on yksi etuhammas harmaanvärinen ollut syksystä ja vihdoin päästiin lääkärin pakeille muutaman peruutuksen jälkeen. Hammaskalusto röntgenkuvattiin (+ puhdistettiin hammaskivi, kyllä ne hampaat nyt hohkaa valkoisena!) ja ko. hampaassa oli juuri poikki, tullut mahdollisesti jossain tapaturmassa, purrut jotain kovaa tai törmännyt johonkin. Samalla huomattiin, että ko. hampaan molemmin puolin hampaat huonossa kunnossa ja lisäksi kolme muuta, kääks! Eli yhteensä kuusi hammasta pitää poistaa :/ Tämä menee mun piikkiin, kun en ole jaksanut harjata hampaita päivittäin.

Nemolle tulee hammaskiveä selvästi enemmän, kun Lunalle tai Nugalle, joten voipi olla, että olisi vaatinut myös tiheämpää hammaskiven poistoa, mutta kun siitä ei ole lääkärit maininneet, niin en ole osannut mennä. Edellisestä poistosta on kulunut jo kolme vuotta. Jatkossa siis tarkastus vuosittain. Hampaiden poistoaika on tammikuussa. Täytyy silloin vielä selvittää, kuinka niitä hampaita olisi helpoin hoitaa kotona (vaihtoehtoja on paljon). Kerron sitten vielä vinkit täällä, mikä meillä toimii parhaiten. 

Nyt haluaisinkin kuulla, kuinka moni pesee koirien hampaat päivittäin tai joka toinen päivä? Itse olen pessyt sellaisissa sykleissä, että välillä kuukausi menee lähes joka päivä ja sitten unohtuu ja voi olla vaikka kuukauden tauko. Toki se harjaaminen on joka kerta aika hätäinen ja Nemoa saa pyydystää pöydän alta ;) Luna ja Nuga on paljon myötämielisempiä, kun niiden hampaita olen harjannut nuoresta lähtien. 


Nuga kyljessä kiinni <3


Rekosen tytöt ;)


Nemo tyylillä sylissä, täytyy aina varoa, ettei ihan mätkähdä maahan, kun alkaa peuhaamaan... (Turkki pikkuisen pöyhöttää, kun joutuivat viime viikolla Nugan kanssa vuotuiseen shampoopesuun)

Lisäksi Luna hyppäsi meidän etuovella olevan lyhdyn päälle ja vasemman takatassun uloin kynsi ilmeisesti jäi sinne jotenkin kiinni (lyhdyssä tukko karvoja), kun kynsi oli ulkopuolelta naarmuuntunut vereslihalle ja sisäpuolelta on juuresta tumma. Kynsi on kuitenkin kunnolla kiinni ja siitä tuli vaan pari tippaa verta, joten ei tarvi alkaa poistamaan. Lunalla on ollut pari päivää tötterö päässä, kun mielellään nuolisi sitä vähän väliä. Äksidentistä on jo reilu viikko ja tänään näyttää, ettei enää nuole, joten on saanut olla ilman ärsyttävää hidastetta. 

Summasummarum joulu tulee ja huomenna pitäisi olla työkuntoinen, joten pääseen perinteiseen joulujuhlaan ja jakamaan työkavereille pikkupaketit <3 Mies on juuri jouluruokakaupassa ja ehkä sitä sitten huomenna jaksaa jo siivota. Jos ei jaksa, niin täytynee noudattaa äidin neuvoa: sälekaihtimet kiinni, valot pois ja kynttilät palamaan <3 :)

Nautitaan hetkestä!


Nemo osaa ottaa rennosti :)

P.S. Ollaan saatu agilitypaikka Tähtitekniikalta Ylöjärveltä 10.1.2017 alkaen, jihuu! Käydään ystävän kanssa vuoro viikoin, mikä on meille ihan loistava treenitahti. Katsotaan sitten fiiliksen mukaan, mitä kevät tuo tullessaan. Itse puhun tässä kohtaa valmennustunnista, kun opetus on pienissä ryhmissä ja radat valmiiksi rakennettu paikan päälle mennessä eli harrastaminen on aika helppoa: alkulämpö, 1h aksaa, loppulämpö ja kotiin, tosin hintakin on sitten eri luokkaa, kun seurassa, mutta pitäähän tätäkin nyt kokeilla kerran elämässä :)

P.S.2 Koirat oli pikkuisen pähkinöinä, kun viime viikolla paketoin niiden joululahjat karkkipötkön malliin. Nyt jokaista odottaa kolme herkkupakettia aattona tai ehkä yksi niistä saattaa jäädä joulupäivälle tuhottavaksi. Kyllä siinä tarkkaan vahdittiin lahjapöytää ja touhotus ei loppunut ennen, kun paketit piilotti kaapin taaimmaisen nurkkaan ;)

18.12.2016

Rumpujen pärinää...

Russell -aiheiset muistikirjat on arvottu ja arvontakone oli tällä kertaa hassun hauska, sillä voittajat ovat:

Jaana Yli-Jaskara

ja

Johanna Yli-Jaskara

Samaan sukuun meni kirjat :) Lähettäkää postiosoitteenne minulle sähköpostilla, niin laitan paketit matkaan: nemuski@gmail.com

Onnea voittajille ja ihanaa jouluun laskeutumista jokaiselle, enää kuusi yötä <3


P.S. Täällä on mies ollut sairastuvalla flunssassa viikon ja vihdoin, kun alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, niin nyt näyttää siltä, että sama tauti on iskenyt mulle. Tää päivä on mennyt sängyn pohjalla kurkku tulessa. Koirat on jälleen kerran tyytyväisiä, kun on saanut olla kylki kyljessä monta päivää putkeen <3 Toivottavasti tää nyt menisi ohi ennen joulua, sillä joulu on juhlista parhain! Onneksi kaikki valmistelut on tehty, lukuun ottamatta siivousta ja kaupassa käyntiä. 

9.12.2016

Annan päivän kunniaksi


Annan päivän kunniaksi järjestän jälleen jouluarvonnan <3 Tänä vuonna palkintona on ihana Taide Miloun russell -aiheinen muistikirja, kahdelle (2) onnekkaalle! Mukaan arvontaan pääset: kommentoimalla blogiin tai tykkäämällä blogitekstistä Facebookissa tai tykkäämällä arvontakuvasta Instagramissa (nimimerkki Nemuski). Helppoa, eikö!


Tämä kaunis muistikirja on omiaan tietysti erilaisten russeleiden omistajille, mutta myös kiva lahja kaikille eläinihmisille. Arvontaan on aikaa osallistua 9.12.-18.12.2016 klo 18.00 asti. Onnea matkaan! + Suukkoja jokaiselle karvaiselle <3


P.S. Perinteistä poiketen täällä on jo ripusteltu neutraalinvärisiä joulukoristeita pitkin alakertaa (näin kuulemma muutkin tekee, että koristeet laitetaan hyvissä ajoin esille, jotta niistä ehtii rauhassa nauttimaan?). Punaiset odottakoon jouluviikolle ;) Tontut siis eivät kuulu arvontaan.